Publicerad den

EFT mindfultapping – botemedel mot negativa känslor

Qigong diagonal knackning/tapping

EFT (Emotional Freedom Technique)  

EFT är världens snabbast växande självhjälpsmetod som hjälper dig att uppnå känslomässig balans och en bättre fysisk och psykisk hälsa.  Om meditation och mindfulness känns tidskrävande eller utmanande, så upplevs tapping/knackning ofta mer påtagligt praktisk och lätt att genomföra. EFT betyder emotionell frihetsteknik på svenska och är en teknik där du knackar på akupunkturpunkterna samtidigt som du uttalar en affirmation. Så testa den, du har inget att förlora!

ÖVNING

Reversedpolarity(att vända känslomässig och mental polaritet)

Den här övningen upplöser kraftfullt negativa känslor, minnen, föreställningar och värderingar som skapar stress och negativa känslor inom dig genom att aktivera meridianer, akupunkturpunkter samt delar av hjärnan. Mindfultapping för återhämtning 10 – 15 minuter dagligen.

1. Välj en känsla

2. Massera akupunkturpunkt längs njurmeridianen i ca 15 sekunder. 

Meridianen börjar med akupunkturpunkt K 27. För vissa är akupunkturpunkt 26-24 bättre att massera än K27, så testa var du är mest öm.

EFT/Tapping för hemmabruk
EFT/Tapping för hemmabruk – akupunkturpunkter längs njurmeridianen K24 till K27

För att hitta punkten kan du sträcka ut armarna åt sidorna och fälla i handflatorna mot bröstet. Punkten är ungefär där ditt långfinger hamnar. Punkten är en öm punkt mellan revbenen ca 5-20 cm under punkten där nyckelbenen möts. Känn runt lite så kommer du att känna var du är öm. 

4. Karatepunkt

Sträck fram handen som om du skulle hälsa på någon och knacka med andra handen fingertoppar på undersidan av handen, ca 15 sekunder.

5. För rytmiskt  ihop ringfinger och tumme några ggr (ca, 5 ggr). Varva höger och vänster hand.

Säg högt:

“Fast jag känner/upplever/tror att jag…..(beskriv negativ känsla)….så älskar jag och accepterar jag mig själv djupt och jag är OK som jag är”.

Du kan använda vilka ord du vill för att fylla ut tomrummet, men det är viktogt att använda orden ”känner/upplever/tror” för att inleda beskrivningen av det du känner

————————

1 minut Daily Routine