Publicerad den

EFT mindfultapping & qigong flow

Daily energy flow - qigong mineralsmycken

Vid annan övning använder du dina fingrar för att knacka på de olika akupressurpunkterna på handen, i ansiktet och på överkroppen.

Du fokuserar på det som känns jobbigt oavsett om det är ett minne, en tanke, en känsla eller en fysisk förnimmelse i kroppen.

Du sätter högt enkla ord på vad du tänker, känner eller hur du upplever det i kroppen samtidigt som du knackar på punkterna genom ett enkelt knackschema som du snabbt lär dig.

Om det känns svårt att sätta ord på det du känner så går det lika bra att bara fokusera på var och hur det känns i kroppen och sinnet. Ditt undermedvetna och hela ditt energisystem vet ju vad det är du upplever som jobbigt.

EFT/Tapping för hemmabruk
EFT/Tapping för hemmabruk

Tappingpunkter: På huvudet, mellan ögonbrynen, utanför ögonen, under ögonen, under näsan, under läpparna, på nyckelbenen och nedanför armhålorna

EFT punkter
EFT punkter

Förändringen kommer gradvis. Stanna upp efter varje knackrunda, ta ett djupt andetag och notera vad som förändrats.

Ofta upplevs en tydlig minskning av den jobbiga känslan efter några få knackrundor och det kan gå på några minuter. Behandla en känsla i taget.

Till exempel stress – Knackningen sänker stresshormonet kortisol i blodet med i genomsnitt 24 procent och ända upp till 50 procent! När stresshormonet sjunker i kroppen, samtidigt som du fokuserar på obehaget, så får hjärnan får dubbla budskap. Det sker då en form av omprogrammering. Knackningen bryter reaktionsmönstret mellan den jobbiga händelsen, tanken eller känslan, och den stress du känner.

Min daglig övning för att minska stress och får energi – qigong flow

Energy flow
Daily energy flow - qigong mineralsmycken
Daily energy flow – repetera rörelsen
Energy flow med qigong